Vragen over collectieve zorgverzekering

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen over een collectieve zorgverzekering. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  • Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek. Andere zorgkosten worden niet altijd vergoed in het basispakket. U kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor de tandarts, psycholoog, als u een bril of beugel nodig heeft. U bent niet verplicht om u aanvullend te verzekeren.

  • Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basis zorgverzekering hebben. Dit geldt ook voor kinderen. Tot 18 jaar is deze basisverzekering gratis. U mag zelf kiezen bij welke verzekeraar u uw zorgverzekering afsluit.

  • Als u een laag inkomen heeft, kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van de gemeenten in Maastricht en Heuvelland.

    De gemeenten hebben hiervoor een contract afgesloten met zorgverzekeraar VGZ. De verzekering is er voor inwoners met een inkomen van maximaal 150% van het wettelijk sociaal minimum.