12 maart 2024 - Nieuws

Tegemoetkoming Energiekosten voor buitenlandse studenten in Maastricht

In English
Bent u een buitenlandse student en heeft u geldproblemen door hoge energiekosten? Binnenkort kunt u bij de gemeente Maastricht de Tegemoetkoming Energiekosten aanvragen. Als u voldoet aan alle voorwaarden, krijgt u 1 keer een bedrag van 400 euro. U kunt het formulier vinden op de aanvraagpagina van Gemeente Maastricht

De belangrijkste voorwaarden

De Tegemoetkoming Energiekosten is bedoeld voor buitenlandse studenten van 18 jaar of ouder met weinig spaargeld en een laag inkomen. Een laag inkomen betekent voor een student MBO 1.133 euro netto per maand. Voor studenten HBO of universiteit is dat 1.340 euro netto per maand. Bent u daarnaast een alleenstaand ouder? Dan komt daar nog 335 euro bij. 

U moet al minimaal 6 maanden voltijds een opleiding volgen aan het MBO, HBO of universiteit. Andere belangrijke voorwaarden zijn dat u in een zelfstandige woning woont of een kamer huurt, u uw eigen energiekosten betaalt en dat u geen studiefinanciering krijgt van DUO.  

Wat is DUO?

DUO is de Nederlandse organisatie voor studiefinanciering. Studenten met studiefinanciering van DUO krijgen onder bepaalde voorwaarden vanzelf een tegemoetkoming in de energiekosten. Hoe dat precies zit, leest u op de pagina van DUO.

Meer informatie

Kijk of u hulp krijgt en lees alle voorwaarden op Gemeente Maastricht | Tegemoetkoming Energiekosten voor buitenlandse studenten. Hier vindt u ook alle verdere informatie, antwoorden op veelgestelde vragen en vanaf 15 maart het digitale aanvraagformulier.  

Contact

Twijfelt u of u in aanmerking komt? Neem gerust contact op. Bel ons op 14 043 of stuur een e-mail naar energietoeslag [at] maastricht.nl.