Bijstand voor zelfstandigen

Wanneer uw eigen bedrijf tijdelijke financiële problemen heeft, kunt u een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering.

Corona-crisis

Tijdens de corona-crisis kunt u als ondernemer of zzp’er tijdelijk extra financiële ondersteuning ontvangen gedurende drie maanden. Dat is een andere regeling dan bijzondere bijstand of de bestaande Bbz-regeling. U kunt deze regeling hier aanvragen.

Het is niet mogelijk om bijstand voor zelfstandigen online aan te vragen. Maak hiervoor een afspraak met het Zelfstandigenloket door te mailen naar: zelfstandigenloket [at] maastricht.nl.

Nadat de aanvraag is ingediend, wordt gekeken of uw bedrijf gezond is. Dit betekent dat het genoeg gaat opleveren om in uw levensonderhoud te voorzien.

 • De gemeente Maastricht helpt ook ondernemers met schulden. Samen met een gespecialiseerd bureau voor schuldhulpverlening en de Kredietbank Limburg zorgt het Zelfstandigenloket  voor een brede en snelle aanpak van de schulden.

  Ondernemers uit Maastricht kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket via zelfstandigenloket [at] maastricht.nl of via telefoonnummer 14 043.

 • U kunt ook bellen voor meer informatie. Hieronder staan de contactpersonen per gemeente.

  • Brunssum, Onderbanken en Landgraaf
   Harry Jonkhout, telefoon 06 15 83 50 13
  • Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg a/d Geul
   Ankie Ritchi, telefoon: 06 55 41 57 62
   Sander Janssen, telefoon 06 21 88 41 59
  • Beek, Sittard-Geleen en Stein
   Maurice Vossen, telefoon 06 15 00 89 47