Hulp aan ouders affaire kinderopvangtoeslag Belastingdienst

Bent u door de kinderopvangtoeslagaffaire in de problemen gekomen? Zoals schulden of problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin? Neem dan contact op met de gemeente. Voor persoonlijke hulp en advies.

Bij de gemeente Maastricht staat een speciaal team medewerkers/consulenten klaar om u verder te helpen. De Rijksoverheid (Belastingdienst) werkt eraan om de kinderopvangtoeslag aan gedupeerde ouders te vergoeden. De gemeente kan ouders helpen bij problemen die zijn ontstaan. Een consulent kijkt eerst samen met u naar uw persoonlijke situatie en welke problemen u heeft. En gaat daarna snel over tot actie.

Uw consulent kan u bijvoorbeeld helpen als:

  • u schulden heeft
  • u uit huis wordt gezet
  • u vragen heeft over gezondheidsproblemen
  • u zowel geestelijke als maatschappelijke problemen heeft
  • uw gezin hulp nodig heeft
  • u werk of een opleiding zoekt
  • u hulp wil in het contact met de Belastingdienst

We gaan met u in gesprek over wat u heeft meegemaakt en wat u nodig heeft. Wij kijken per gezin wat er nodig is. Het kan ook zijn dat we bij sommige vragen samen contact opnemen met een organisatie die u verder kan helpen.

Wij nemen contact met u op

Heeft u zich gemeld bij de Belastingdienst? Dan krijgt de Gemeente Maastricht uw contactgegevens. Wij nemen contact met u op. De hulp is vrijwillig. Iedereen mag de hulp van de gemeente afwijzen. 

Wilt u later toch onze hulp? Geen probleem. U kunt dan zelf contact opnemen. Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken via 06-11 33 59 19 of via toeslagaffaire [at] maastricht.nl. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Mocht u ons niet te pakken krijgen, spreek dan een bericht in en dan bellen we u zo snel mogelijk terug.

Wij respecteren uw privacy

Wij krijgen uw contactgegevens van de Belastingdienst, zodat we u de gemeentelijke hulp kunnen aanbieden. We krijgen alleen informatie die we nodig hebben om u te bereiken, zoals uw telefoonnummer. Wij nemen namens de Belastingdienst contact met u op. Dat mag van de wet. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Belastingdienst.

Hulp van BOink

Zoekt u hulp, maar krijgt u die liever niet van de overheid/gemeente? Dan kunt u terecht bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOink).
Tel.030-233 1400 of e-mail boink [at] boink.info

Nieuws

Houd voor het laatste nieuws over de problemen met de kinderopvangtoeslag de website van de Belastingdienst in de gaten. Is een bericht onduidelijk of weet u niet zo goed wat u ermee moet? Ook dan helpt de gemeente u verder.

Heeft u het informatiepakket niet ontvangen?

In het financieel herstelproces is het gebruikelijk dat gedupeerde ouders na de eerste toets telefonisch én schriftelijk de uitslag van de toets ontvangen. Als u gedupeerd blijkt, dan krijgt u een informatiepakket thuis. Heeft u (nog) geen schriftelijke uitslag gekregen? Dan kan u  contact opnemen met het Serviceteam van Uitvoeringsorgansitie Herstel Toeslagen (UHT) op telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis). U kunt ook een belafspraak maken, zodat UHT de ouder terugbelt. Dat kan via deze link.

Heeft u een brief ontvangen over het indienen van private schulden?

De Belastingdienst is begin 2022 gestart met het oplossen van schulden van gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvangtoeslagaffaire. In een brief vraagt de Belastingdienst u om uw private schulden door te geven.

Heeft u zich aangemeld als gedupeerde en van de Belastingdienst de bevestiging gekregen? Dan kunt u uw schuldenlijst doorgeven via www.sbn.nl. U hoeft niet te wachten tot u de brief hierover ontvangt.

Als u het lastig vindt om uw private schulden online door te geven, of om een overzicht te maken van uw schulden, dan kunt u de gemeente Maastricht vragen om samen met u uw schulden in te dienen.