Jeugdhulp

Bent u op zoek naar antwoorden voor uw vragen over opvoeden en opgroeien? Onze professionals luisteren en denken met u mee. Misschien is er bijvoorbeeld een oplossing in uw buurt waar u nog niet aan gedacht heeft. Wij hebben overzicht en helpen bij het vinden van de partij die u het best kan bijstaan.

Jeugdhulp in mijn gemeente

De gemeenten Maastricht en Valkenburg a/d Geul voeren gezamenlijk de jeugdhulp uit.

De gemeenten Gulpen-Wittem, Meerssen en Vaals voeren zelfstandig de jeugdhulp uit.

  • Ook de praktijkondersteuner (POH) Jeugd van uw huisarts helpt u graag. Wilt u weten wie de POH Jeugd is in uw stadsdeel of gemeente? En hoe u haar kunt bereiken? Klik hier voor een overzicht van alle POH’ers Jeugd.

  • Als u graag iemand heeft die u helpt wanneer u met ons in gesprek gaat, maar in uw omgeving niemand heeft of als u een onafhankelijke partij erbij wilt hebben, kunt u begeleiding vragen van een cliëntondersteuner. Dat kan een medewerker zijn van bijvoorbeeld Trajekt of MEE Zuid-Limburg. Deze persoon staat naast u en denkt gratis en onafhankelijk met u mee zodat u een passende oplossing vindt voor uw vraag of probleem.

    Wilt u hier meer informatie over? Bel naar 088 010 22 22.

  • Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor uzelf, maar ook als u zich zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kunt u een beroep doen op Veilig Thuis; ook als professional. Of u nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

    Op de website van Veilig Thuis vindt u meer informatie of bel rechtstreeks naar Veilig Thuis via 0800 2000.