Hulp bij hoge energiekosten in Maastricht

Door de stijgende energiekosten kan niet iedereen de energierekening betalen. In Maastricht wil de gemeente huishoudens met een laag inkomen daarom helpen op de volgende manieren.

Waardebon energiebesparende maatregelen

In Maastricht is er voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120 procent van het minimuminkomen en huurders van een woning met een laag energielabel een waardebon van 100 euro (exclusief btw). Hiermee kunnen ze bij de webshop van De Bespaarwinkel of bij deelnemende bouwmarkten gratis producten kopen  waarmee ze energie (en dus geld) kunnen besparen. Bijvoorbeeld tochtstrips, ledlampen of radiatorfolie.
Heeft u een brief over de waardebon gehad? Verzilver hem nu! Kijk voor de spelregels en meer informatie op www.debespaarcode.nl/maastricht of bel met 072-36 90 303.

Energiebespaarders

Energiebespaarders zijn mensen die bij inwoners thuis komen om tips te geven over hoe je zelf thuis energie kunt besparen. Ze zijn hiervoor opgeleid en werken voor het  Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME). De hulp is gratis en verplicht tot niets. CNME stuurt een brief naar inwoners om te melden wanneer hun wijk aan de beurt is. Ga naar  www.cnme.nl/energiebespaarder voor meer informatie of bel 06 17 764 392.

Meer informatie over hulp bij hoge energiekosten

Op de pagina www.gemeentemaastricht.nl/energiekosten leest u wat u verder nog kunt doen bij hoge energiekosten en hoe de gemeente daarbij kan helpen.

Geen inwoner van Maastricht?

Kijk dan op de website van uw eigen gemeente voor meer informatie over hulp bij hoge energiekosten.