2 mei 2023 - Nieuws

Wilt u leerlingenvervoer voor uw kind aanvragen?

Als u gebruik maakt van leerlingenvervoer voor uw schoolgaande kinderen, heeft u ons bericht ontvangen over de nieuwe aanvraagprocedure voor het schooljaar 2023-2024. Dit geldt voor de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Vaals en Gulpen-Wittem. Zorg dat u het formulier vóór 30 juni 2023 terugstuurt of digitaal aanvraagt. Anders bestaat de kans dat uw aanvraag niet op tijd wordt verwerkt. 

Aanvraagformulier 

Het aanvraagformulier is te vinden op www.gemeentemaastricht.nl/leerlingenvervoer

Let op: U kunt alleen een aanvraag indienen als uw kind op uw woonadres verblijft.

Het aanvraagformulier vult u bij voorkeur in via het e-formulier op de website. Dit doet u door in de loggen met uw DigiD. Aanvullende documenten, zoals het vervoersadvies van de school, kunnen hierbij worden toegevoegd.

 

Als u de aanvraag liever per post wilt indienen, kan dat ook. Een papieren versie is beschikbaar op de website.

Stuur het aanvraagformulier met de aanvullende bewijsstukken naar:

Gemeente Maastricht
Team leerlingenvervoer
Postbus 4902
6202 TC Maastricht

 

Goede en volledig ingevulde aanvragen die vóór 30 juni 2023 worden ingeleverd, worden behandeld voordat het schooljaar begint. Een volledige aanvraag bestaat uit: het juist en volledig ingevulde aanvraagformulier, het formulier vervoersadvies school, een kopie van uw bankpas, een verklaring over de aard van de handicap van het kind en indien van toepassing een inkomstenbelastingformulier (bij een gezamenlijk inkomen lager dan € 30.150,- in 2021). Ontvangen wij uw aanvraag later dan deze datum? Dan loopt u het risico, dat u het vervoer van uw kind in de eerste weken van het schooljaar zelf moet regelen.

Heeft u deze brief niet ontvangen of wilt u voor het schooljaar 2023-2024 voor het eerst leerlingenvervoer aanvragen? Dan kunt u de aanvraag online afhandelen via DigiD of het  aanvraagformulier en het vervoersadvies school downloaden via www.gemeentemaastricht.nl/leerlingenvervoer.

Let op: Het vervoersadvies school is een verplicht formulier. Zonder dit formulier kunnen wij niet met uw aanvraag aan de slag. Ons advies is om  dit formulier eerst door de school te laten ondertekenen en daarna de aanvraag bij ons in te dienen.

Vragen?

Heeft u vragen over leerlingenvervoer? Stel ze gerust via telefoonnummer 14 043 of via leerlingenvervoer [at] maastricht.nl (leerlingenvervoer[at]maastricht[dot]nl)