16 februari 2023 - Nieuws

Landelijk Tijdelijk Noodfonds Energie 

Sinds kort is er ook een Tijdelijk Landelijk Noodfonds. Dit noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden. Huishoudens kunnen de steun van het tijdelijk landelijk noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode. Aanvragen kan tot en met 30 april 2023. 

Op de website www.noodfondsenergie.nl vindt u meer informatie over de voorwaarden en leest u hoe u kunt aanvragen. Heeft u vragen of komt u er niet uit, dan kunt u bellen met de gratis hulplijn: 0800-0550. 

Dit noodfonds is een aanvulling op de bestaande energiemaatregelen. U kunt het ook aanvragen als u geld heeft gekregen van andere energieregelingen, zoals de Energietoeslag 2022.  

Wie kan het aanvragen?

Een huishouden met een inkomen van maximaal 200 procent van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan 2.980 euro (alleenstaand) of 3.794 euro (samenwonend). 

Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.