8 december 2022 - Nieuws

Kies een zorgverzekering die bij jou past

Heb jij al een zorgverzekering uitgekozen voor 2023? Vergelijk goed de verschillende verzekeringen die er zijn. Een mogelijkheid is het VGZ Zuid-Limburgpakket. Dit is een zorgverzekering van de gemeenten en VGZ samen, voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeenten Maastricht en Heuvelland hebben een contract afgesloten met zorgverzekeraar VGZ. Het speciale pakket is bedoeld voor inwoners met een inkomen van maximaal 150% van het sociaal minimum.

Het VGZ Zuid-Limburgpakket

Het VGZ Zuid-Limburgpakket is een totaalpakket met daarin een basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering.

Je kunt in 2023 kiezen tussen 2 pakketten: Compact of Uitgebreid. Je kunt kiezen voor het Compact pakket of het Uitgebreid pakket. Het Compact pakket kost € 166,10. Voor het Uitgebreid pakket betaal je € 214 per maand.

Zorgtoeslag

De premies van alle zorgverzekeringen stijgen. Ook voor het VGZ Zuid-Limburgpakket 2023 zijn de kosten hoger dan in 2022 (ongeveer € 20 hoger). Maar de zorgtoeslag per persoon stijgt ook. Met ongeveer € 40. Dus kijk goed naar je kosten en inkomsten en wat je onder de streep kwijt bent. 

Geen eigen risico

Let op! Bij het Uitgebreid pakket is je Eigen risico meeverzekerd! Dat betekent dat je bij dit pakket € 0 eigen risico hebt. Je ontvangt dan dus geen onverwachte rekeningen. Dat is prettig, zeker nu veel vaste lasten duurder zijn geworden.

Verwacht je dit jaar bijvoorbeeld gebruik te maken van ziekenhuiszorg? Of gebruik je vaak medicijnen? Hierover moet je altijd eigen risico betalen. Dan kan het verstandig zijn je eigen risico mee te verzekeren en dus te kiezen voor het Uitgebreid pakket

Kijk voor alle verschillen tussen beide pakketten op vgz.nl/zuid-limburg

Meer voordelen van het VGZ Zuid-Limburgpakket

  • Tot 20 behandelingen fysiotherapie vergoed
  • Maximaal € 500 vergoeding voor de tandarts en maximaal € 2500 voor een beugel
  • Tot € 400 te besteden aan cursussen om gezond te blijven
  • WMO eigen bijdrage wordt vergoed
  • Handige app en tips voor een betere gezondheid

Kijk voor alle informatie op vgz.nl/zuid-limburg of bel gratis met 0800 - 250 0010.
Natuurlijk kun je ook bellen met je eigen contactpersoon bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland via 14 043.