11 april 2024 - Nieuws

Heeft u een fiets nodig? En heeft u niet genoeg geld om deze zelf te betalen?

In Maastricht kunt u op verschillende plekken terecht als u een fiets nodig heeft. Bij de Kringloopwinkel kunt u een fiets voor een zacht prijsje kopen. Bij de Fietsbank worden gratis fietsen weggegeven aan mensen met een laag inkomen. Hiervoor heeft u een indicatie nodig. 

  • Heeft u een kinderfiets nodig? Neem dan contact op met Stichting Leergeld. Dit kan op maandag tussen 10.00 en 13.00 uur via het nummer 043-3118810.
  • Heeft u een fiets voor een volwassene nodig? Neem dan contact op met de Kredietbank Limburg, Sociale Zaken van de gemeente of met uw bewindvoerder. Zij doen een inkomenstoets en bepalen of iemand een gratis fiets van de Fietsbank kan krijgen. Voor kinderfietsen is er op dit moment een wachtlijst.

Ambachtscentrum Fiets

Eind maart is ook een nieuwe Ambachtscentrum Fiets geopend. Hier worden overbodig fietsen gerepareerd. Die gaan dan naar de Fietsbank. 

Contact

De Kringloopwinkel vindt u aan de Watermolen 52 in Maastricht. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kringloopzuid.nl

Fietsbank Maastricht ligt aan de Zoetmanstraat nummer 75. De Fietsbank is open van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van de Fietsbank