21 december 2021 - Nieuws

Belangrijk bericht voor iedereen die oneerlijk behandeld (gedupeerd) is in de kinderopvang toeslagaffaire!

Alle ouders en toeslagpartners die gedupeerd zijn in de kinderopvang toeslagaffaire, hebben tot 12 februari 2022 de tijd om hun ‘private schulden’ door te geven. Private schulden zijn schulden bij organisaties en bedrijven die niet bij de overheid horen. Bijvoorbeeld de trein, uw energiekosten, de tandarts, huur of postorderbedrijven zoals Bol.com. Op deze pagina leest u hoe u dat moet doen en wie u daarmee kunnen helpen.

Hoe kunt u uw private schulden doorgeven?

De Belastingdienst vraagt u om tussen 5 januari 2022 en 12 februari 2022 uw schulden door te geven bij het online loket private schulden van SBN. Deze organisatie regelt dan dat u uw schulden kunt afbetalen. U kunt dit doen door hier te klikken. Als u het lastig vindt om dit via internet te doen, kunt u op dezelfde website een formulier uitprinten en dat daarna met de post versturen.

Let op: het is erg belangrijk dat u dit vóór 13 februari 2022 regelt!  

Wat kunt u nu al doen? 

U kunt alvast beginnen met het verzamelen van alle documenten van uw private schulden en betalingen die u nog moet doen. Bijvoorbeeld: facturen, factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen. Dan is het indienen van uw schulden op 5 januari 2022 sneller klaar. 

Hulp nodig of meer weten? 

U kunt ondersteuning krijgen bij: 

  • het verzamelen van uw private schulden;  
  • het invullen van een private schuldenlijstformulier; 
  • het indienen van uw private schulden in het online loket Private Schulden. 

Neem daarvoor contact op met het serviceteam van SBN of met een medewerker van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland  via 06-11335919.  

Ook kunt u de antwoorden op veel gestelde vragen over de private schulden aanpak ook nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.