26 april 2023 - Nieuws

Baanproeverij: op een net even andere manier de werksmaak te pakken krijgen

De medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) organiseerden in april  een Baanproeverij. Tijdens de Baanproeverij kregen  mensen die werk zoeken op een net iets andere manier informatie over werkgevers en banen in de regio. Het doel is de deelnemers de stap naar betaald werk te laten zetten. In dit artikel lees je hoe de proeverij in zijn werk ging.

De medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) organiseerden in maart  een Baanproeverij. Tijdens de Baanproeverij kregen  mensen die werk zoeken op een net iets andere manier informatie over werkgevers en banen in de regio. Het doel is de deelnemers de stap naar betaald werk te laten zetten. In dit artikel lees je hoe de proeverij in zijn werk ging.

Bezoekers Baanproeverij

Proeven van bedrijven

In maart presenteerden MTB Businesspost, Bakkerij Paulissen, Envida en Fun Valley hun organisaties aan de deelnemers van de proeverij: wat doen ze, wie zijn hun klanten, hoe groot is de organisatie, wat vinden ze belangrijk en wat willen ze bereiken? Ook gaven ze meer informatie over vacatures binnen hun organisaties.

Werken bij Envida

Dress for Success

Onderdeel van de Baanproeverij was ook een bezoek aan Dress for Success. Hier kregen de deelnemers een training en een kleedsessie.
Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie die mensen die werk zoeken aan kleding helpt voor hun sollicitatie- of kennismakingsgesprek.

Dress for Success

Hoe verder?

Medewerkers van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland gaan met iedere deelnemer apart aan de slag. Het doel? Zoveel mogelijk deelnemers de stap naar betaald werk te laten zetten.

SZMH organiseert regelmatig activiteiten om mensen (weer) aan het werk te helpen. Maar niet alleen dat. We kijken samen vooruit naar de toekomst. Het doel is zo veel mogelijk mensen weer te kunnen laten meedoen in de maatschappij. Op welke manier dan ook. De Baanproeverij is 1 van de manieren om dat doel te bereiken. De proeverij werd mede mogelijk gemaakt doorPodium24.