45+ @Work

Bent u 45 jaar of ouder en op zoek naar (vrijwilligers)werk? Hebt u een uitkering en woont u in de gemeente Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen of Valkenburg aan de Geul? Dan is het project '45+ @Work Maastricht-Heuvelland' misschien iets voor u.

Servicepunt 45+ @Work Maastricht-Heuvelland

In het project '45+ @Work Maastricht-Heuvelland' helpt een team van deskundigen u om beter te leren zoeken naar een passende baan of een vorm van vrijwilligerswerk. Onze aanpak is gericht op uw eigen ontwikkeling; door u zelfverzekerder te maken op de arbeidsmarkt, gaat u meer kansen en mogelijkheden voor uzelf ontdekken en benutten.

Meer inzicht

U krijgt eerst een individueel gesprek. Daarin kijken we of een speciale groepstraining voor u zinvol is. We bieden workshops en trainingen, die meer inzicht geven in uw successen, uw sterke kanten en vaardigheden. We leren van en met elkaar.

    • Het bestand van werkzoekenden bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland bestaat voor zo’n 60% uit mensen van 45 jaar en ouder;
    • Bij 'Servicepunt 45+ @Work Maastricht-Heuvelland' is in 2018 meer dan de helft van de deelnemers succesvol uitgestroomd. Zij zijn begeleid naar een reguliere baan (40%), een groeibaan, een participatieplaats of een stageplaats (20%) en hebben onder meer werk gevonden bij zorginstellingen, hotels, logistieke bedrijven, uitzendbureaus en winkelketens;
    • 'Servicepunt 45+ @Work Maastricht-Heuvelland' werkt nauw samen met Podium24, Maastricht Sport, Athos, Kenniscentrum Empowerment en vele andere partijen.
  • ‘Na een opleiding weer aan het werk’: voor een aflevering van het tv-programma Good Veurein van RTV Maastricht werd onze consulente Trudy Meijers geïnterviewd. Deze uitzending kunt u online terugkijken.