Mijn Overzicht

Werk vinden: Servicepunt 45+ @Work

Terug naar het overzicht

Met succes naar werk!

Bent u 45 jaar of ouder en op zoek naar (vrijwilligers)werk? Ontvangt u een uitkering en woont u in de gemeente Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen of Valkenburg aan de Geul? Dan is het project 45+@Work Maastricht-Heuvelland misschien iets voor u.

Servicepunt 45+@Work Maastricht-Heuvelland

In het project 45+@Work Maastricht-Heuvelland helpt een team van consulenten en trainers u om succesvoller te worden in de zoektocht naar een passende baan of een vorm van vrijwilligerswerk. Onze aanpak is gericht op uw eigen ontwikkeling; u zelfverzekerder maken op de arbeidsmarkt, waardoor u meer kansen en mogelijkheden voor uzelf gaat ontdekken en benutten.

U voert individuele gesprekken met uw consulent. Daarin kijken we of een speciale groepstraining voor u zinvol is. We bieden workshops en trainingen die meer inzicht geven in uw successen, competenties en vaardigheden. We leren van en met elkaar

Wist u dat

  • Het bestand van werkzoekenden bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland voor zo’n 60% uit werkzoekenden van 45 jaar en ouder bestaat;
  • Bij Servicepunt 45+@Work Maastricht-Heuvelland in 2018 meer dan de helft van de deelnemers succesvol is uitgestroomd. Zij zijn begeleid naar een reguliere baan (40%), een groeibaan, een participatieplaats of een stageplaats (20%) en hebben onder andere werk gevonden bij zorginstellingen, hotels, logistieke bedrijven, uitzendbureaus en winkelketens;
  • Servicepunt 45+@Work Maastricht-Heuvelland nauw samenwerkt met Podium24, Maastricht Sport, Athos, Kenniscentrum Empowerment en vele andere partijen.

Meer informatie

Wilt u graag weten welke mogelijkheden Servicepunt 45+@Work Maastricht-Heuvelland u kan bieden? Of wilt u zich meteen aanmelden? Stuur dan een e-mail naar project45plus@maastricht.nl.

Overig

Servicepunt 45+ @ Work in de media

Uitzending Good Veurein: Na een opleiding weer aan het werk

Good Veurein is een tv-programma dat 50-plussers nieuwe, verrassende perspectieven biedt en hen wil uitnodigen tot nadenken over de eigen, actieve rol in de samenleving. Trudy Meijers (consulent Sociaal Domein Servicepunt 45+ @Work van Sociale Zaken Maastricht Heuvelland) is onlangs door hen geïnterviewd voor de aflevering 'Nieuwe start' met het thema ‘na een opleiding weer aan het werk'. Deze uitzending kunt u online terugkijken.