Mijn Overzicht

Werk vinden: Participatieplaats

Terug naar het overzicht

Activeringstraject voor werkzoekenden - met behoud van uitkering

Wat is een participatieplaats?

Bij een traject participatieplaats begeleidt Sociale Zaken Maastricht Heuvelland mensen met een bijstandsuitkering die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De insteek van het traject is om een tijdelijke, nieuwe werkomgeving te krijgen. Zo kan iemand voor bepaalde tijd werkervaring opdoen en zich verder ontwikkelen, terwijl de uitkering gewoon doorloopt.

Voor wie is een participatieplaats bedoeld?

Een traject participatieplaats is bedoeld voor kandidaten waarvan de kans op inschakeling in het gewone arbeidsproces klein is. Bijvoorbeeld als gevolg van persoonlijke hindernissen waardoor ze tijdelijk niet bemiddelbaar zijn op de reguliere arbeidsmarkt.

Werken met behoud van uitkering - hoe zit dat?

Kandidaten blijven tijdens het traject participatieplaats een uitkering ontvangen. De werkzaamheden zijn onbeloond en additioneel. Dat betekent dat ze niet betaald worden. En dat de werkzaamheden in eerste instantie gericht zijn op het weer leren werken. De werkzaamheden mogen niet leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt.

Passende participatieplaats

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland zoekt een participatieplaats die zoveel mogelijk aansluit op de motivatie en vaardigheden van de kandidaat. Van de werkgever wordt verwacht dat die de kandidaat begeleidt en een veilige werkomgeving biedt. Een veilige werkomgeving als het gaat over arbeidsomstandigheden, maar ook emotionele en psychische veiligheid. Een prettige werkomgeving die ervoor zorgt dat de kandidaat zich vertrouwd, gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Hoe lang duurt een traject participatieplaats?

Het traject kan voor een periode van twee jaar worden ingezet, met de mogelijkheid tot verlenging van twee keer één jaar. De duur van de periode is afhankelijk van de kandidaat en de mogelijkheden van de werkgever.

Wat kan een participatieplaats voor iemand betekenen?

Door een (nieuwe) werkomgeving ontstaan nieuwe werkervaringen, een nieuw netwerk, zingeving en structuur. Tijdens het traject worden leerdoelen gesteld voor specifieke werkervaring en ontwikkeling. Periodieke evaluaties zorgen ervoor dat de kandidaat zijn/haar vaardigheden verder kan ontwikkelen. Om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, bestaat de mogelijkheid om scholing in te zetten.

Persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak

Een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak draagt op een positieve manier bij aan de ontwikkeling van de kandidaat met als doel: het vergroten van de kansen voor en krijgen van een (bij voorkeur) duurzaam betaalde baan.

Meer informatie

Neem voor vragen, meer informatie of het aanmelden van kandidaten contact op met team Participatieplaats via participatieplaats@maastricht.nl of telefonisch:

Ruud Grave
T: 06 42 60 66 92

John de Heij
T: 06 27 85 08 12

Miel Cornips
T: 06 27 85 08 61

Trudy Meijers
T: 06 21 13 10 88

Vanuit Podium24 is Inge Borgers het aanspreekpunt. Bereikbaar via 06 14 57 02 52.