Mijn Overzicht

Jeugd

De gemeenten Maastricht en Valkenburg a/d Geul voeren gezamenlijk de jeugdhulp uit.

De gemeenten Eijsden-Margaten, Gulpen-Wittem, Meerssen en Vaals voeren zelfstandig de jeugdhulp uit.

Jongerenpunt
Hulp nodig bij vragen over school, werk, geld of schulden of over de juiste zorg? Het Jongerenpunt luistert en kan je ondersteunen bij het maken van keuzes. Iedereen tussen de 16 en 27 jaar in Maastricht en Heuvelland kan hier met vragen terecht. Meer informatie.

CJG043
CJG043
, het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland, is het online platform over opvoeden en opgroeien in de regio. Op de website vindt u interessante artikelen, handige tips en een activiteitenagenda. Ook kunt u chatten met een professional over de ontwikkeling en opvoeding van uw kind. Neem een kijkje op www.cjg043.nl.

Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg
In Zuid-Limburg is Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg verantwoordelijk voor het hele proces van telefonische crisismelding tot actieve crisisinterventie en het bieden van crisiszorg (ambulant en/of met verblijf). Het team is telefonisch bereikbaar op 043-6045777 en via e-mail op crisishulpjeugd@xonar.nl.

Infographic Jeugdhulp Maastricht
Sinds 1 januari 2019 is de Verordening jeugdhulp versie 2019 voor de regio Maastricht en Heuvelland van kracht. Deze is voor bijna alle gemeenten hetzelfde. In december 2018 hebben de gemeenten deze afzonderlijk vastgesteld. Weten wat er precies in staat? Bekijk deze dan via de eigen gemeentelijke website. Om de informatie uit de verordening op een publieksvriendelijke manier aan te bieden, is er een infographic voor Jeugdhulp Maastricht gemaakt. Deze is beschikbaar als download.