Tegemoetkoming onderwijs: Kindpakket

Terug naar het overzicht

Kansen voor alle Kinderen

Kansen voor alle kinderen met het kindpakket

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft extra geld aan gemeenten om kinderen en jongeren uit gezinnen met minder geld mee te kunnen laten doen met leeftijdgenoten. Om meer kinderen en ouders te bereiken is hiervoor begin 2017 de campagne ‘Kansen voor alle Kinderen’ gestart. De gemeenten in Maastricht en Heuvelland haken hierbij aan en hebben er onder andere voor gekozen om bestaande producten en informatie over regelingen voor kinderen te bundelen in een kindpakket.

Hoe werkt het?

Kindpakket Maastricht: voor inwoners van de gemeente Maastricht staat er op www.gemeentemaastricht.nl/kindpakket een overzicht van de mogelijkheden en hoe u die kunt aanvragen. De gemeente Maastricht werkt hierbij samen met diverse fondsen en stichtingen.

Wat moet ik doen?

Woont u in Maastricht en wilt u meer weten over de mogelijkheden voor ondersteuning van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen, kijk dan op www.gemeentemaastricht.nl/kindpakket.

Ook bij de overige gemeenten in het Heuvelland zijn er ontwikkelingen rondom het Kindpakket.
Via deze website houden we u op de hoogte. U kunt daarnaast altijd terecht op de landelijke website www.kansenvoorallekinderen.nl, voor inwoners van alle gemeenten in Nederland. Deze website laat zien welke vormen van ondersteuning er zijn voor kinderen en hoe die (financiële) ondersteuning aangevraagd kan worden.