Mijn Overzicht

Overig: Pas op je geld

Terug naar het overzicht

Pas op je geld is een duurzaam webloket voor inwoners van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Vaals en Maastricht en is gericht op het bieden van online ondersteuning voor mensen met vragen over hun budget. Via de website kunt u inzicht krijgen hoe u er financieel voor staat en krijgt advies hoe u op eigen kracht uw financiële situatie kunt verbeteren of op orde brengen.

Doel 

Het doel van de website is om burgers meer grip te geven op hun geldzaken zodat zij schulden kunnen voorkomen of schulden kunnen oplossen. Pas op je geld biedt tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan, maar ook informatie over (vrijwilligers)organisaties uit deze regio die verder kunnen helpen met vragen over financiële zaken. Het is een verzamelpunt van alle organisaties waar u mee in aanraking kunt komen als het gaat om inkomen, subsidies, geldproblemen of budgetbeheer.

Hulpmiddel

Daarnaast is de website bedoeld als hulpmiddel voor professionals en vrijwilligers die kunnen ondersteunen met uitleg van regelingen en voorzieningen en, indien nodig, kunnen helpen bij het aanvragen en controleren daarvan.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt en verwezen naar andere (lokale) digitale instrumenten. Bezoek de website.