Mijn Overzicht

Tijdelijke corona-maatregel vanaf medio mei ook voor grensondernemers

Publicatiedatum: 01-05-2020

Update 8 mei: de webpagina over de Tozo is bijgewerkt. U vindt hier nu ook alle actuele informatie voor grensondernemers. We blijven deze pagina updaten. Houd deze dus in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

De tijdelijke ondersteuning voor zelfstandige ondernemers gedurende de coronacrisis (Tozo) is vanaf tweede helft mei ook aan te vragen door grensondernemers. Het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid heeft de regeling aangepast zodat ook deze doelgroep in aanmerking komt.

Wie in Nederland woont, maar over de grens zijn bedrijf heeft gevestigd, kan aanspraak maken op een tijdelijke uitkering op het levensonderhoud van drie maanden. Wie over de grens woont, maar hier zijn bedrijf heeft gevestigd, kan een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Voor meer informatie over de regeling kunt u ook de brief aan de gemeenteraad nalezen. Sociale Zaken Maastricht Heuvelland gaat dit tweede deel van de regeling niet alleen voor Maastricht en Heuvelland uitvoeren maar ook voor heel Nederland, op vraag van het ministerie.

Bent u grensondernemer en wilt u in aanmerking komen voor deze tijdelijke financiële steun? Houd dan onze website in de gaten. In de loop van komende week komen wij met meer informatie over het aanvraagproces. Ook zullen wij een speciaal emailadres en telefoonnummer beschikbaar stellen voor grensondernemers, waar u tussentijds terecht kunt met uw vragen. We vragen u dus nog even geduld te hebben tot medio volgende week. Momenteel werken we hard aan de voorbereiding van de regeling. De regeling kunt u vanaf tweede helft mei aanvragen.