Mijn Overzicht

Verras een mantelzorger met een bloemetje

Publicatiedatum: 18-10-2019

Ook dit jaar is er weer een bloemetjesactie voor onze mantelzorgers in Maastricht. Buren, vrienden en kennissen kunnen een mantelzorger, die in Maastricht woont, in het zonnetje zetten.

U kunt, als buur, vriend of kennis deze mantelzorger op de Dag van de Mantelzorg verrassen met een mooi bloemetje. Dat kan door het invullen van het aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier kunt u vóór 1 november 2019 afgeven bij de balie van de gemeente Maastricht (Mosae Forum). U kunt de bon ook per post opsturen naar:

Gemeente Maastricht
t.a.v. mevrouw M. Voncken
Randwycksingel 22
6229 EE Maastricht

Aanmelden per e-mail of telefoon is ook mogelijk via informelezorg@maastricht.nl of (043) 350 4264. Hier kunt u ook terecht met eventuele vragen over de actie. De door u voorgedragen mantelzorger ontvangt dan op 9 november een bloemetje.

Zorgt iemand voor u? Denk aan de mantelzorgwaardering!

Mantelzorgers zetten zich intensief in voor een familielid of bekende die hulp nodig heeft. Daarom is een bedankje in de vorm van mantelzorgwaardering op zijn plaats. 

Wat is het bedankje?

Inwoners van Maastricht kunnen een bedankje van € 200,- aanvragen voor één mantelzorger als deze langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week onbetaald hulp biedt. 

Hoe is dit aan te vragen?

Een mantelzorgwaardering voor 2019 kan tot 1 maart 2020 worden aangevraagd met een aanvraagformulier van de gemeente. Dit aanvraagformulier is verkrijgbaar bij het GemeenteLoket of via www.gemeentemaastricht.nl/mantelzorg.