Mijn Overzicht

Vanaf 15 mei inloggen met DigiD op werk.nl alleen nog mogelijk met sms-controle of DigiD-app

Publicatiedatum: 14-05-2019

Vanaf 15 mei 2019 is het niet meer mogelijk om in te loggen op werk.nl met alleen een DigiD-gebruikersnaam en –wachtwoord. Een uitkeringsaanvraag indienen via werk.nl en inloggen op de Werkmap is dan alleen nog mogelijk door bij het inloggen gebruik te maken van de DigiD app of sms-controle.

Deze manier is veiliger dan inloggen met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor meer informatie over inloggen via DigiD is de pagina 'Extra veilig inloggen via DigiD' op uwv.nl beschikbaar. 

Op DigiD.nl staat uitgelegd hoe de DigiD app dient te worden geactiveerd en hoe de sms-controle dient te worden ingesteld. Het is op dit moment niet mogelijk om iemand te machtigen om met zijn DigiD in te loggen op uwv.nl of werk.nl. UWV onderzoekt momenteel de technische mogelijkheden om deze dienst aan te kunnen bieden en wat de impact daarvan is op de dienstverlening.