Mijn Overzicht

Heeft u een vraag voor DUO, SVB en of het Juridisch Loket

Publicatiedatum: 24-09-2018

De dienstverlening van de gemeente wordt steeds digitaler. 
Misschien bent u niet zo handig met de computer en wordt u liever persoonlijk geholpen. 
Dat kan. Bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland kunt u elke maandag terecht tussen 08.30 en 16.00 uur met vragen voor DUO, SVB en het Juridisch Loket. Let op: bij DUO kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u online via de website van DUO.

Bekijk het filmpje waarin de samenwerking wordt uitgelegd.

Welke vragen kan ik stellen? Lees het verhaal van Jean

Jean belt naar Sociale Zaken Maastricht Heuvelland (SZMH) om een uitkering aan te vragen. 
Maar hij heeft nog geen DigiD en weet ook niet hoe hij dat moet aanvragen. 
Sociale Zaken maakt dan een afspraak voor hem en de DigiD wordt aangevraagd. 

Tijdens de afspraak hoort de medewerker van Sociale Zaken van problemen met Jean’s werkgever. Jean geeft aan dat hij onterecht ontslagen is en dat hij al een paar jaar bij het bedrijf heeft gewerkt. Het blijkt dat hij misschien wel recht heeft op een WW-uitkering. 
De medewerker verwijst hem door naar de balie van het UWV. 

Het UWV helpt Jean met het aanvragen van een WW-uitkering en zij denken dat het ontslag inderdaad onterecht zou kunnen zijn. Het UWV loopt met Jean mee naar de balie van het Juridisch Loket en de medewerker legt de situatie kort uit. 

Het Juridisch loket kijkt samen met Jean wat er aan de hand is. Ook zij denken dat het ontslag onterecht is en maken een vervolgafspraak met Jean om het ontslag aan te vechten. 

Binnen een middag heeft Jean met verschillende instanties gesproken en daardoor zijn de juiste stappen gezet.

U bent welkom

De medewerkers van verschillende instanties zijn iedere maandag tussen 8.30 en 16.00 uur aanwezig bij Sociale Zaken Maastricht Heuvelland. Adres: Randwycksingel 22, Maastricht. 

U kunt hier met of zonder afspraak langskomen. Als u geen afspraak heeft, houd er dan wel rekening mee dat u misschien even moet wachten. Maakt u toch liever een afspraak, belt u ons dan via 14 043. Let op: bij DUO kunt u alleen op afspraak terecht. Een afspraak maakt u online via de website van DUO.

Informatie over inburgering

Heeft u vragen over inburgering? Neem dan contact op met het Servicecentrum Inburgering via telefoonnummer 050-599 96 00. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.