Mijn Overzicht

Succesverhaal Theo Haan: via vrijwilligerswerk terug de arbeidsmarkt op

Publicatiedatum: 12-07-2018

Binnen Project 45+ kijken we naar de kansen en geven we mensen weer kracht. Dat klinkt altijd goed. Het onderstaande verhaal van Theo Haan is een voorbeeld van wat we met deze kracht en persoonlijke aandacht bedoelen.

“Ik ben Theo Haan, 48 jaar oud. Mijn verhaal begint een jaar geleden. Ik werkte als chefkok in een restaurant, waar ik veel uren maakte. Met burn-out verschijnselen heb ik daar ontslag genomen. Uiteindelijk kwam ik letterlijk op straat te staan.

Maatschappelijke opvang

Zonder werk en dak boven mijn hoofd kwam ik bij het Leger des Heils terecht. Daar kon ik niet stil blijven zitten. Vervolgens ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Door mijn inzet kwam ik snel bij maatschappelijke opvang terecht. Ik was wel aan het solliciteren, maar vond niet op eigen kracht een baan die bij me paste of ik werd afgewezen vanwege mijn leeftijd.

Aanpak Project 45+

Toen ontving ik een brief van Project 45+, met als contactpersoon Trudy Meijers. Dit was direct een heel andere aanpak; veel persoonlijker. Hier werd er wel naar mijn verhaal geluisterd! Er werd gekeken naar de individu, wat ik ambieer en wat mijn mogelijkheden zijn. 

Terugkeer op de arbeidsmarkt

Lon Vliegen van Podium 24 schoof ook aan bij de gesprekken. Samen hebben zij gekeken welk bedrijf het beste bij me past. Er werd rekening gehouden met mijn wensen en beperkingen. Dit resulteerde in een baan met een contract, waar ik weer mijn passie voor koken kan uitoefenen. Ik heb weer plezier in mijn werk en de collega’s zijn super! Daarnaast ben ik ook nog als vrijwilliger werkzaam als kok bij het Leger des Heils.

Bovenstaand verhaal wil ik graag delen om mensen te motiveren, maar ook om te laten zien dat je met de juiste hulp weer je weg terug op de arbeidsmarkt kan vinden.”

Theo Haan