Mijn Overzicht

Buurtgezinnen.nl

Publicatiedatum: 05-04-2018

Buurtgezinnen.nl is een landelijk initiatief dat nu ook in Maastricht en Eijsden-Margraten actief is. Gezinnen die het tijdelijk moeilijk hebben, krijgen steun van een ander gezin uit de buurt. Bijvoorbeeld bij de opvang van kinderen na school of het helpen met huiswerk. Zo krijgen de ouders die steun ontvangen wat meer lucht om hun eigen zaken of problemen te regelen.

Aanmelden als vraaggezin
Wilt u van dit initiatief gebruik maken? Meld u dan aan als vraaggezin op www.buurtgezinnen.nl/aanmelden.

Steungezinnen gezocht
In Maastricht is Buurtgezinnen.nl op zoek naar steungezinnen die andere gezinnen willen helpen met de ondersteuning van hun kinderen. Het project heeft namelijk contact met meerdere gezinnen die graag ondersteuning zouden willen krijgen. Gezinnen die zich beschikbaar willen stellen als steungezin, kunnen zich aanmelden op www.buurtgezinnen.nl/aanmelden. Een medewerker van Trajekt brengt de gezinnen bij elkaar.