25 januari 2024 - Nieuws

Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open

Heeft u een laag inkomen en een hoge energierekening? Dan kunt u gebruikmaken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit is een fonds van de energieleveranciers en de Rijksoverheid. Als u voldoet aan de voorwaarden, betaalt het fonds een half jaar lang een deel van uw energierekening. De uitbetaling gaat via de energieleverancier.

Heeft u energietoeslag van de gemeente gehad of wilt u nog energietoeslag aanvragen? Ook dan kunt u een beroep doen op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Zo wordt het makkelijker om uw energierekening te betalen en schulden te voorkomen. Zeker nu het prijsplafond is weggevallen, net als de eenmalige uitkering van 190 euro die alle huishoudens vorig jaar kregen. 

Doe de situatie check 

U kunt het Tijdelijk Noodfonds Energie aanvragen vanaf 22 januari 2024 tot en met 31 maart 2024. Iedere aanvraag start met de situatie check. Dit is een rekenhulp waarmee u in een paar minuten kunt checken of u in uw situatie kans maakt op steun. 

Start de situatie check 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is géén regeling van uw gemeente, maar een onafhankelijke privaatrechtelijke stichting. Budget Energie, Eneco, ENGIE, Essent, Greenchoice, Innova, Pure Energie, Vattenfall en Vrij op Naam hebben geld gegeven aan het fonds. Ook de Rijksoverheid steunt het Noodfonds met een subsidie.