25 september 2023 - Nieuws

Nieuws Energietoeslag 2023

De energietoeslag 2023 komt eraan. We wachten nog op de regering. Die moet de wet voor de energietoeslag 2023 goedkeuren. Als dat gebeurd is, gaat Sociale Zaken Maastricht Heuvelland de energietoeslag uitbetalen. Dat doen we in fases, en zoveel mogelijk automatisch.  

Energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen en hoge energiekosten. Eerst krijgen huishoudens met een bijstandsuitkering de energietoeslag automatisch uitbetaald. Dan komen andere huishoudens die bij ons bekend zijn en die recht hebben op de toeslag aan de beurt voor automatische uitbetaling. Tot slot kunnen huishoudens die de energietoeslag niet automatisch krijgen en er mogelijk wel recht op hebben, zelf een aanvraag doen. 

Op de webpagina Energietoeslag leest u hoe ver Sociale Zaken Maastricht Heuvelland op dit moment is met het voorbereiden van de energietoeslag 2023. Daar staan ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Blijf op de hoogte en houd deze website in de gaten 

Als we de energietoeslag gaan uitbetalen, zetten we daarover een bericht op deze website.  

Huishoudens aan wie we de energietoeslag straks automatisch uitbetalen, krijgen daarover een brief. En wanneer we het aanvraagformulier voor energietoeslag 2023 open zetten voor huishoudens die niet automatisch de energietoeslag krijgen, volgt meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen.