Tegemoetkoming Maatschappelijke Participatie: Jeugdsportfonds

Terug naar het overzicht

De basis voor veel keuzes en gedragspatronen wordt in de jeugd gelegd. Als we onze jeugd laten kennismaken met de plezierbeleving van sport kunnen zij daar dus de rest van hun leven plezier van hebben. Maar wat als je wel wilt sporten, maar de contributie niet kan betalen?

Dan is er het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds is een fonds dat kinderen laat sporten, voor wie dat anders financieel niet haalbaar is. De gemeenten staan helemaal achter deze gedachte en zijn om deze reden gaan samenwerken met het Jeugdsportfonds.

Hoe werkt het?

Bewegen voor de jeugd in gemeente Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul

Kinderen die wonen in bovenstaande gemeenten, die tussen de 4 en 21 jaar zijn, en wiens ouders of verzorgers de contributie niet kunnen betalen, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds. Deze bijdrage is maximaal € 225,- per kind per jaar en wordt gebruikt om de contributie en benodigde sportattributen te betalen.

Het geld wordt direct overgemaakt naar de sportvereniging of sportwinkel. 

Wat moet ik doen?

De aanvraag voor de bijdrage wordt gedaan door de intermediair (tussenpersoon) die werkt in de omgeving van het kind. Dit kan bijvoorbeeld een docent zijn, medewerker gemeente, medewerker schuldhulpverlening, Bureau Jeugdzorg, etc. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Wijnants, consulent Jeugdsportfonds Limburg kim.wijnants@jeugdsportfonds.nl of kijk op www.jeugdsportfonds.nl.